• 2310251118
  • Εθνικής Αμύνης 42, κέντρο Θεσσαλονίκης
  • Δευτέρα - Πέμπτη: 16.30 -20.30 | Παρασκευή: 09 -13.00

Ψυχολογική Υποστήριξη

Κοινό χαρακτηριστικό των αλλεργικών παθήσεων, από τις πιο ήπιες έως τις πιο σοβαρές και επικίνδυνες, είναι η σημαντική επίπτωση που έχουν στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Ενοχλητικά συμπτώματα  (ρινίτιδα, κνίδωση) που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και την κοινωνική ζωή, άγχος και αγωνία για το πότε θα εμφανισθεί κάποιο σοβαρό αλλεργικό επεισόδιο, ανασφάλεια για την εξέλιξη της αλλεργίας, επηρεάζουν σαφώς την ψυχολογία των ασθενών. Αλλά και αντίθετα, το στρες από άλλες αιτίες, επηρεάζει την εμφάνιση και την πορεία των αλλεργικών παθήσεων (άσθμα, κνίδωση).

Ψυχολογική Υποστήριξη

Φυσικά δεν επηρεάζεται μόνο το άτομο που πάσχει από κάποια αλλεργική πάθηση αλλά και ο οικογενειακός και κοινωνικός του περίγυρος (παιδιά ή ενήλικες με τροφική αλλεργία).

Ο αλλεργιολόγος πέρα από την αντιμετώπιση των σωματικών συμπτωμάτων καλείται να διερευνήσει  το  πώς και πόσο η αλλεργική πάθηση επηρεάζει την ψυχική τους υγεία του ασθενούς του ή την οικογενειακή και κοινωνική του ζωή, πόσο αυτό εμποδίζει τη θεραπεία και με ποιους τρόπους μπορεί να βοηθηθεί.